De Stagiair From Hell!
De zomervakantie is voorbij en aan het bureau rechts van je, zit ineens een onbekend gezicht: de nieuwe stagiair. Dat kan heel gezellig zijn, maar zo’n nieuweling kan ook het bloed onder je nagels vandaan halen. Tips om te weten waar je nu echt wat aan hebt én we hebben drie stagiairs gevolgd zodat aankomende trainees een beetje kunnen zien wat ze mogen verwachten.

 

Sommige studenten kijken er vanaf de eerste studiedag reikhalzend naar uit, voor anderen is het een noodzakelijk kwaad: stage lopen. Je verlaat de schoolbanken om een paar maanden mee te draaien in “het echte leven”. Je moet elke dag op tijd opstaan, je zit ineens acht uur achter een computer en je krijgt collega’s die allemaal dingen blijken te kunnen die jij op school nog nooit hebt geleerd. Sterker nog, in de prakrtijk blijkt 90% van het lesmateriaal compleet nutteloos. Hadden ze in het eerste jaar maar even een kwartiertje vrijgemaakt om uit te leggen hoe een frankeermachine werkt, of waarvoor de BCC-functie in je mailprogramma is. Dat was een stuk handiger geweest dan de zindeloze lessen over bedrijfsanalyses en organogrammen. Om te zien hoe het stage lopen er echt aan toegaat, volgde Reading Rocks drie stagiairs en ondervoeg hen voor, tijdens en na hun stageperiode.

Wil je weten hoe het allemaal in elkaar zit? Klik op receive the full article, vul dan je e-mailadres in en ontvang de volledige lijst.

(Tip! Gebruik gmail of hotmail voor de snelste verwerking. Bij andere providers kan wat vertraging in de verwerking optreden. Mocht je hiermee te maken krijgen, neem dan contact met ons op)

x

De Stagiair From Hell!